سالهاست هیپنوتیزم به معنای خواب مصنوعی، بعنوان یک رشته رفتار درمانی شناخته شده است. بوسیله هیپنوتیزم می توان تغییرات زیر بنایی در شخص بوجود آورد، در واقع عملکرد هیپنوتیزم بصورتی است که با قرار گرفتن سوژه (شخص هیپنوتیزم شونده) در یک حالت نیمه خواب او را وارد حالت ترانس نموده و در این حالت با ضمیر ناخودآگاه وی ارتباط برقرار نموده و بوسیله تلقینهای پی در پی تغییرات مورد نظر را در رفتار شخص بوجود می‌آوریم .

متاسفانه در گذشته با وارد شدن افراد نامتخصص در این رشته و تبدیل آن به یک عمل نمایشی از اعتبار هیپنوتیزم بصورتی جدی در مجامع علمی کاسته شد به طوری که دیگر به این علم فقط به عنوان یک وسیله نمایشی توجه می شد.

همچنین انجام هیپنوتیزم بوسیله افراد ناشی که صرفا با مطالعه چند کتاب بدون هیچگونه آموزش علمی و عملی خود را هیپنوتیزور می نامیدند باعث شد تا اعتماد که اولین شرط یک مشاوره موثر می‌باشد از سوژه صلب شود. عدم اعتماد مردم به جدیت این رشته و استفاده های نا بجای آن در نمایشات و موج تبلیغات منفی از طرف رسانه ها بوسیله وحشت انداختن در دل مردم با بیان قدرت هیپنوتیزم باعث شد که از اعتبار این رشته در اروپا و آمریکا کاسته شود.

تا اینکه میلتون اریکسون یک نابغه در علم روانشناسی به اهمیت ارتباط با ضمیر ناخودآگاه در ساختار و پردازش رفتارهای فردی پی برد و خلاقیتی بس شگفت از خود بنیان گذاشت این تحول در زمینه رفتار معکوس یا تربیت معکوس راهی بود برای قرار دادن شخص در حالت ترانس، هیپنوتیزم یا خلسه بی آنکه سوژه را به خواب برند.

بلی او موفق گردید بدون خواب کردن سوژه بطور کلاسیک ارتباط را با ضمیر ناخودآگاه وی برقرار سازد. در هیپنوتیزم اریکسونی سوژه به ناگاه به یک نوع حالت بیداری ذهن دست میابد و ابطال بر رفتارهای ناپسند گذشته خود زده رفتاری دلخواه را جایگزین مینماید.

سخن در مورد میلتون اریکسون نیازمند ساعتها وقت میباشد و مبحث هیپنوتیزم اریکسونی چنان شیرین است که ناگاه تکنولوژی فکر انسان به مانند افسانه ای در آمده که رنگ حقیقت بخود گرفته است.

هیپنوتیزم اریکسونی در مدت زمانی کم چنان بزرگ در ذهن متخصصین و علاقه مندان به رشته های روان درمانی چه در مرتبه سوژه و چه در مرتبه عامل جای کرد که امروزه این علم جایگاهی بسیار والا را کسب نموده است.

روش اریکسون چنان موثر است که به ریچارد بندلر و جان گریندر این فرصت را داد تا با استفاده از اصول هیپنوتیزم اریکسونی علم ان ال پی را در جهان بنیان بگذارند.

 

کارکردن با هیپنوتیزم اریکسونی همانند بازی با مکعب روبیک است که بوسیله عامل و سوژه انجام میشود و این دو به اتفاق قسمتهای مختلف مکعب را می چرخانند تا با کنشها و واکنشهای خود به اتفاق فرم مرتب شده آن مکعب را ترتیب دهند.
این کانون افتخار دارد که این هنر بزرگ را در سرزمین ایران اسلامی توسط بنیانگذار آن جناب دکتر کورش معدلی توسعه داده تا هموطنان هنر جو و حقیقت جو که همواره بدنبال بهترین‌ها برای خود و برای همنوعان و هموطنان می‌باشند در این راه خود را باور نمایند .

چند مورد ازکاربردهای هیپنوتیزم اریکسونی:

۱-   ترک اعتیاد به مواد مخدر

۲-   لاغر شدن و بدست آوردن تناسب اندام

۳-   کسب آرامش و بازیافت خواب

۴-   تقویت دروس و تحصیل

۵-   از بین بردن استرسها و اضطرابها

۶-    موفقیت در ارتباطات عاطفی و خانوادگی

۷-     تقویت نیروهای فکری و ذهنی

۸-    باز یابی نشاط و امید

۹-   موفقیت در کار

۱۰-  جایگزینی خاطرات نامطلوب

۱۱-  از بین بردن ترسها

۱۲-  رفع بعضی از سردرد ها چنانچه ریشه فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی نداشته باشد

۱۳-  جوان ماندن

۱۴-   تقویت شتابها و کیفیات ورزشی

 

سوالات و نظرات خود را در سایت موسسه مشاوره عاشوری مطرح کنید

یک دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *